Кристофър Юбанкс е новият носител на трофея в Майорка. Американецът, който

...
Кристофър Юбанкс е новият носител на трофея в Майорка. Американецът, който
Коментари Харесай

Опустошително: Световният №77 разгроми четвъртия поставен и завоюва първа титла в Майорка!

Кристофър Юбанкс е новият притежател на трофея в Майорка. Американецът, който през днешния ден изигра своя дебютен край на АТР конкуренция, изнесе най-силния си дуел в хода на шампионата и не остави никакви шансове на поставения под №4 Адриан Манарино, с цел да завоюва първата си професионална купа след крайното 6:1 6:4, реализирано след точно 63 минути игра. Това ще му донесе и забележителен скок в ранглистата при утрешното ѝ възобновяване, където Юбанкс ще се изкачи от сегашната си 77-а позиция до №43.

Още през цялото време на конфликта представителят на Съединени американски щати наложи цялостната си доминация благодарение на своя всеизвестен сервис, който постоянно оставяше французина без опция за ответна реакция. Същевременно Юбанкс сподели качества и при посрещане, като атакуваше всеки по-плитък сервис на противника и взимаше предимство в разиграването. Така международният №77 поведе с 3:0 още на първата отмора, а още един късен пробив в неговия актив го изведе до скоротечен триумф в откриващата част.

Във втория сет Манарино заигра по-солидно от главната линия, само че броят на печелившите удари от ракетата на Юбанкс не спираше да пораства. Така непоставеният играч осъществя брейк още на старта, след което продължи напълно да държи самодейността и без да срещне нито една точка за пробив в хода на цялата среща, се поздрави с най-голямата купа в досегашната си кариера.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР